Vastapainopollari - VPP200 ja VPP100

Turvaköyden kiinnityspiste katoille ilman rakenteiden lävistyksiä
Vastapainopollari on EN 795 E CE hyväksytty turvaköydenkiinnityspiste tasakatoille

Vastapainopollari, tuotekuvaus

Vastapainopollari on uudenlainen järkevä ratkaisu pysyväksi tai tilapäiseksi turvaköydenkiinnitys pisteeksi katoille. Sen toimintaperiaate perustuu massaan ja sen jakamiseen kattopinnalla. Vastapainoon perustuva kattopollari toimii jopa kahdelle henkilölle turvaköydenkiinnityspisteenä.
Vastapollari on massaan ja laskelmoituun painojakaumaan perustuva turvaköyden kiinnityspiste 1-2 henkilölle mallista riippuen. Pollari koostuu teräsrungosta kiinnityslenkkeineen, kumipäällysteisistä punnuksista sekä sulkurenkaan kiinnityslenkkikomponenteista.

Vastapainpollari

Miksi Vastapainopollari on hyvä ratkaisu?


Perinteiseen kattopollariin verrattuna sen asentaminen on helppoa ja nopeaa eikä sitä varten tarvitse lävistää vesikatetta. On tiedossa, että suurin osa kattovuodoista tapahtuu juuri läpivientien kohdilta, joten siksi vastapainopollari on myös katon elinkaari huomioiden järkevä ratkaisu.

Ei katteen lävistyksiä - ei vuotoriskejä – säädökset täyttävää kattoturvaa helposti

Edut ja hyödyt verrattuna perinteiseen kattopollariin

  • Asennus edullisempi
  • Ei alustarakenteen lujuusvaatimuksia (esim. Betonin lujuus)
  • Ei lävistyksiä vedeneristykseen eikä muihin rakenteisiin – ei vuotoriskejä
  • Ei vaikuta katon elinkaareen
  • Koska kaikki pollarin rakenteet ovat näkyvissä, on sen kunto aina varmasti todettavissa

Vastapainopollari sopii erinomaisesti Suomessa yleiseen kattorakenteeseen
Suomessa on yleinen kattorakenne, jossa lämmöneristeenä on kevytsora, jonka päällä on betonilaatta sekä bitumikermi tai PVC vedeneriste. Tällaiseen kattorakenteeseen perinteinen, kattorakenteiden läpi betoniholviin kiinnitettävä kattopollari on työläs ja kallis asennettava. Se muodostaa myös samalla vesikatteen lävistyksen myötä vuotoriskin ja asennuksessa tarvitaan myös tulitöitä. Tällaiseen rakenteeseen Vastapainopollari on asennettavuuden ja sen toimivuuden vuoksi paras ratkaisu. Vastapainopollari sopii myös muille yleisille kattorakenteille, olipa alustana puurakenne tai lämmöneristelevyt. Vastapainopollarissa olevan painojakauman vuoksi se voidaan asentaa myös pehmeämmille alustoille.

Vastapainpollari

Mihin vastapainopollari voidaan asentaa?


Vastapainopollari voidaan asentaa bitumikermi ja PVC katteille sisäänpäin kaataville kattotyypeille (tutummin tasakatto) sekä pulpetti sekä harjakatto kattotyypeille kallistuksen ollessa enintään 15° ulospäin. Vastapainopollarit sopivat hyvin kerrostalojen, liikekiinteistöjen, teollisuushallien yms. katoille. Pollarit sopivat toki hyvin myös pienempien kiinteistöjen katoille.

Asennus avaimet käteen -pakettina


Pelti-Ässien kattoturva-asiantuntijat asentavat vastapainopollarit katolle sovittuihin kohtiin. Jos niiden asennuspaikoista ei tarkkaa suunnitelmaa, kuuluu palvelumme myös asennus-suunnitelman laatiminen, jossa niiden paikat määritellään tarkasti niin, että ne muodostavat mahdollisuuden turvalliseen liikkumiseen katolla sekä täyttää kattoturvallisuutta ohjaavat lait ja säädökset.

Kaksi eri mallia VPP200 ja VPP100

Kiinteästi asennettavan vastapainpollari VPP200 – turvaköydenkiinnityspiste 2 – henkilölle.
Pollarin paino 372kg EN 795 mukaan testattu ja CE hyväksytty

Vastapainopollari

Asennuspalvelun sisältö:


• Asennussuunnitelman laatiminen (tarvittaessa)
• Pollarin asennuskohtien pohjatyöt (puhdistus, vedeneristettä suojaavan suojakermin asennus)
• Osien nostot katolle
• Vastapainopollarin kasaus ja asennus
• Vastapainopollarin käyttöönotto, koestus
• Käyttöohjekyltin asennus pollarin läheisyyteen
• Dokumentaatio (käyttöönotto, käyttöohjeet, huolto, hyväksynnät)

Kiinteästi tai tilapäisesti asennettavan vastapainpollari VPP100 – turvaköydenkiinnityspiste 1 – henkilölle.
Pollarin paino 270kg EN 795 mukaan testattu ja CE hyväksytty

Vastapainopollari

Pollarin kasaamiseen ei tarvita erillisiä työkaluja vaan se kiristysmekanismi on integroitu kiinnityslenkkeihin. VPP100 Pollari on helposti puretettavissa ja kasattavissa uudelleen. Näin olle sen siirto paikasta toiseen nopeaa. Myös punnukset ovat suunniteltu niin että niiden asennus ja purkmien on helpomaa sekä ne ovat myös kevyempiä kuin mallissa VPP200. Malli VPP100 sopii hyvin rakennusliikkeille, huoltoliikkeille yms.

Soita myyntimme ja kysy lisää p. 0407755445 tai ota yhteyttä sähköpostilla uusimaa@peltiassat.fi

Tallenna

Tallenna