KATTOREMONTTI

Tilaa kattoremontti kokeneelta ammattilaiselta.

Peltikatot - Bitumikermikatot - Tiilikatot - Polyureapinnoitukset

Pelti-Ässät urakoi kattoremontit ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella avaimet käteen – pakettina pääurakointina tai aliurakointina.

Kattoremontin hinta muodostuu kokonaisratkaisuista ja se tuleekin arvoida tarkoin mitä kattoremontti pitää kokonaisuutena sisällän. Pelkkä kattoremontin hinta tarjouksen viimeisellä rivillä, ei useinkaan kerro sen kokonaistaloudellista hintaa. Pyrimme aina tuottamaan uuden katon myötä asiakkaalle arvoa toimivalla ja pitkäikäisellä vesikatolla. Kattoremontissa on tärkeää huomioida kokonaisuus, ja ymmärtää kattorakenteiden toimivuuden edellytykset. Siltä pohjalta kattoremonteissa voidaan toteuttaa takuulla oikeat vesikattoratkaisut aina alusrakenteista lähtien piipunhattuun saakka. Urakoimme peltikatto, tiilikatto, bitumikatto (huopakatto) kohteita, sekä kattopinnoituksia sekä tarjoamme katoille kattavat kattohuoltopalvelut kuten korjaukset, tarkastukset, lumenpudotukset ja huoltosopimukset. Meiltä saat takuulla pitkäikäisen ja toimivan vesikaton.

 

Vesikatto on kiinteistön tärkein julkisivu sen toimivuuden kannalta – sen laadusta ei kannata tinkiä!


Kattoremontti on usein toimenpiteenä mittava, arvokas ja oleellisesti kiinteistön toimivuuteen vaikuttava projekti. Siksi onkin tärkeää, että toimenpiteet on suunniteltu oikein ja ammattitaitoisesti kokonaisuus huomioiden. Puutteellisesti toteutettua kattotyötä tai kattoremonttia on vaikea, usein jopa mahdotonta korjata jälkeenpäin ilman, että katto remontoidaan käytännöllisesti katsoen kokonaan uudelleen. Kuten monessa muussakin remontti ja saneeraustyössä, hyvien pohjatöiden tärkeyttä ei voi kattosaneerauksissa ja kattoremonteissa liikaa korostaa. Puutteellisen, epätasaisen tai muuten toimimattoman alustan päälle on mahdotonta tehdä toimivaa vesikattoa. Hyvän alustan lisäksi yläpohjan ja kattorakenteiden tuuletuksen pitää olla toimiva ja riittävä. Sen riittävyyttä ja parannustarvetta tulee arvioida aina kun katolla tehdään kattoremonttia tai muuta kattotyötä.


Toimiva ja laadukas vesikatto on perusta kiinteistön toimivuudelle ja sen pitkälle elinkaarelle!

 

 kattoremontti-konesaumakatto  Huopakatto-kermikatto-kattoremontti 

Polyureapinnoitus

Kattoremontissa valitettavan usein kiinnitetään huomiota ainoastaan katemateriaalin kuntoon ja unohdetaan muut, vaikka ne vaikuttavat merkittävästi katon toimivuuteen. Jollei kaikkia kattorakenteita laiteta kuntoon kattoremontin yhteydessä, ilmenevät vanhat ongelmat, myös uuden katon asennuksen jälkeen.

Milloin kattoremontti olisi syytä suorittaa?

Vesikaton elinkaari vaihtelee paljon eikä sen iän perusteella voida suoraan arvioida milloin katto olisi saneerattava. Kattoremontti tarpeeseen vaikuttavat katemateriaali ( huopakatto, tiilikatto, peltikatto vai jokin muu ), käytetyn katemateriaalin laatu ja sen tekninen toteutus. Myös katolle tehdyt kattohuoltotoimet vaikuttavat paljon katon elinkaareen. Ammattilaisen huoltamana katon elinkaari voi olla jopa 50% pidempi kuin ilman säännöllistä ja ammattimaista kattohuoltoa. Saneeraustarve arvioinnissa hyvä tapa lähteä liikkeelle on teetättää katolle puolueeton Vesikaton PTS kuntotutkimus, jonka perusteella voidaan arvioida katon korjaus sekä kattosaneeraustarvetta ja ne voidaan aikatauluttaa 5-10:lle vuodelle.

§2010 voimaan tullut asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa taloyhtiöt laatimaan PTS suunnitelman koko kiinteistölle, mukaan lukien vesikatto.

Laadukkaan PTS kuntotutkimusraportin perusteella pystytään arvomaan kattoremontti tarvetta, ja siten edetä sen hankesuunnittelussa. Jos välitöntä kattoremonttitarvetta ei todeta, on kuntotutkimusraportista ilmettävä tarkat toimenpidesuositukset, että raportti antaa selkeän etenemissuunnitelman, kuten PTS:n tarkoitus on. Pelti-Ässien Vesikaton PTS kuntotutkimus on hyvä työkalu korjaustoimien ja saneeraustarpeen arvioinnissa. Siitä löytyy kunnon arvioinnin lisäksi tarkat toimenpidesuositukset kustannuksineen.

Vesikaton-kuntotutkimus  Vesikaton-kuntotutkimus


Lue täältä lisää Pelti-Ässien PTS kuntotutkimuksesta.

Mistä liikkeelle kattoremontin ja kattosaneerauksen suunnittelussa?

Paras tilanne on, että katolle on suoritettu ammattilaisen toimesta kuntotutkimus tai jokin muu korjaustarve selvitys. Sen pohjalta on hyvä edetä. Jos ei, niin ensin on hyvä selvittää muutama perusasia. Kuten että onko katto huopakatto, peltikatto, tiilikatto vai jotain muuta materiaalia. Vesikaton historia tiedot ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat myös kattoremontin suunnitteluun ja arvioon siitä miten nykyinen rakenne toimii ja tulisiko sille tehdä jotain muutoksia. Tärkeitä tietoja kattomateriaalin lisäksi ovat myös tiedot siitä minkä ikäinen katto on, mahdollisista katolla tehdyistä toimenpiteistä kuten, kattokorjauksista, vesivuodoista sekä muista muutostöistä. Kiinteistön rakennuspiirustukset auttavat myös paljon hankkeen suunnittelussa. Usein joudutaan kuitenkin suorittamaan rakenneavauksia kattorakenteen selvittämiseksi, sillä valitettavan usein kattorakenteen leikkauskuvia tai muuta vastaava dokumentaatiota ei löydy. Näiden tietojen pohjalta voidaan laatia tarjouspyyntöjä varten suunnitelmat johon kannatta käyttää ulkopuolista ammattilaista kuten isännöitsijää tai vastaavaa tahoa.

Kuinka valita paras urakoitsija ja onko halvin hinta oikea valinta peruste?

Hyvin laadittu tarjouspyyntö mahdollistaa tarjousten vertailun, mutta valinnassa tulee huomioida myös paljon muita seikkoja kuin se halvin hinta, johon tarjouspyynnöt yleensä tähtäävät. Todellisuudessa halvin hinta ei ole välttämättä kokonaistaloudellisesti edullisin. Tarjouksen sisältö tulee käydä tarkoin läpi, ja kaikki työvaiheet ja tehtävät toimenpiteet tulee olla avattuna niin, että se on tarkoin selvillä tarjouksen pyytäjälle.

Alla 5:n kohdan muistilista urakoitsijan valinnassa huomioitavista kriteereistä:

 1. Asentamisen laatu - laatujärjestelmä
 2. Referenssit, kohteet ja asiakkaat
 3. Viranomaisvelvoitteet -tilaajavastuu.fi, RALA
 4. Työturvallisuusasiat
 5. Käytettävien materiaalien laatu - suoraan verrannollinen katon elinkaareen.
 6. Takuu
 7. Kokonaistaloudellisesti järkevin hinta
 8. Urakoitsijan luotettavuus
 9. Kaikki palvelut yhdestä talosta - takaa homman sujuvuuden

 

Aiheeseen liittyen, lue täältä blogimme - Mieti Keneltä tilaat


Teemme kattoremontit kokonaistoimituksena avaimet-käteen periaatteella. Hyvin tehty ja huollettu katto kestää koko sille asetetun elinkaaren, joka voi olla jopa 60 vuotta. Hyvin tehty katto on sijoitus, josta ei kannata tinkiä.

Pelti-Ässien laatu ja luotettavuus tekijät

 • Kokemusta kattourakoinnista jo kahden vuosikymmenen ajalta
 • Tunnettu korkeasta laadusta
 • Luottourakoitsija arvokiinteistöjen kattosaneerauksissa (Referenssejämme mm. Helsingin päärautatieasema, Ateneum, Eduskuntatalo lue lisää referenssiosiosta)
 • Tilaajavastuulain piirissä - Luotettava Kumppani status
 • IMS laatujärjestelmä
 • RALA - Pätevyys
 • Luottoluokitus AAA
 • Omat tehdas mahdollistaa joustavat ratkaisut eri kattorakenteiden toteutukseen, sekä tuo säästöjä koska toimituksissamme ei ole välikäsiä, se  näkyy asiakkaalle kustannussäästöinä.
 • Ammattitaitaitoinen henkilöstö

Luota Pelti-Ässiin
Kattoremontissa laadukkaan toimijan valinnassa kannattaa haastatella vähintään paria yrityksen vanhaa asiakasta ja siten varmistaa yrityksen taustat. Toimiva katto on tärkeä asia, joka ylläpitää rakennuksen arvoa pitkälle tulevaisuuteen.
Asiakkaamme tuntevat meidät ensiluokkaisesta kädenjäljestämme ja toimitusvarmuudestamme, ja voivat suositella meitä tekemään kattotyöt sinunkin katollesi. Toimimme kattourakoissa pääurakoitsijana tai aliurakoitsijana.

Teemme kattoremontteja ja kattosaneerauksia sekä kattourakoita myös uudiskohteisiin Espoon, Vantaan, Helsingin sekä koko Uudenmaan alueella.

Asiakkaitamme Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla sijaitsevat:

 • Pientalot
 • asunto-osakeyhtiöt
 • julkisyhteisöt
 • kiinteistösijoittajat ja –omistajat
 • valtiot, kunnat ja säätiöt.

Teetä sinäkin kattotyöt alan ammattilaisella.

Rala pätevyys  Tilaajavastuu

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna