Vesikatto – Poissa silmistä, poissa mielestä. Valitettavan usein tämä toteamus on havaittavissa todeksi.

kattohuoltosopimus

Taloyhtiössä kattoremontin hinta voi olla useita satojatuhansia euroja. Mutta jostain syystä sen säännölliseen huoltamiseen ei olla juurikaan valmiita panostamaan, vaikka siitä saatavat hyödyt ovat kiistattomia ja helposti toteen näytettävissä. Vesikatto on kiinteistön toimivuuden perusta jonka toimimattomuus vaikuttaa oleellisesti kiinteistön muihin huolto,-ja korjauskustannuksiin, puhumattakaan asuinmukavuuteen. Usein katon puutteellisista huoltotoimista johtuvia ongelmia kuten vaikkapa kattovuotoja, ei osata yhdistää siihen että oikeilla ja ennakoivilla huoltotoimilla tilanne olisi vältetty. Tällaiset katto ongelmat johtavat valitettavan usein suoraan siihen, että katolla suoritaan vain hätäpaikkaukset ja aletaan budjetoida kattoremonttia vaikka se ei ole läheskään aina välttämätöntä.

Kattohuoltosopimuksen hinta vuositasoilla on pieni verrattuna sillä saatavaan vesikaton elinkaaren pitenemiseen. Myös muut yllättävät kattovuodot ja ongelmat jäävät sopimuksen myötä pois joista muodostuu myös merkittävää säästöä.

Laskelma kattohuoltosopimuksen kannattavuudesta: Esimerkkikohde: kerrostalo, bitumikate, noin 1000m2

kattohuoltosopimus

*Laskelmassa arvona käytetty vesikaton saneeraus hintana 86,80€/m2 sis. verot

Kattohuoltosopimuksen hinta esimerkki kohteeseen vuodessa (sis. 2-käyntiä) 558€

Ongelma kohteissa, riippumatta siitä onko katto, peltikatto, bitumikatto (huopakatto) tai tiilikatto saadaan katolle kattokuntotarkastuksella, oikeilla korjaustoimenpiteillä ja huoltosopimuksella 80% tapauksista paljon elinkaarta lisää. Tosin järkevin tapa on aina tehdä vasta valmistuneelle vesikatolle kattohuoltosopimus heti. Siten saadaan katolle maksimaalinen elinkaari ja on siten kokonaiskustannuksiltaan edullisin ja järkevin ratkaisu. Pelti-Ässät Oy tarjoaa urakoimiinsa kohteisiin Jatkoturva+ SUJUVA -kattohuoltosopimuksella myös pidennetyn takuun.

Kattovuodot voivat olla usein piileviä, joka tarkoittaa sitä pienet vuodot vaurioittavat ja muodostavat mikrobikasvustoa kattorakenteisiin pikkuhiljaa. Ne eivät ole välttämättä heti havaittavissa sisätiloissa, koska vesikaton ja asuintilojen välissä on paljon rakenteita. Kattovuodot voivat siten ilmetä asuintiloissa pitkälläkin viiveellä. Siksi on varminta selvittää katon kunto, jos on vähänkin epävarmuutta missä kunnossa se on. Sillä välttyy monelta harmilta ja yllättäviltä kustannuksilta.

Kattohuoltosopimuksen edut

  • Katon elinkaari pitenee
  • Ei yllättäviä kattovuotoja eikä korjauskustannuksia
  • Huoltokäynnillä tarkastetaan myös kattoturvatuotteet, sekä varmistetaan kattorakenteiden kiinnitykset joka luo osaltaan turvaa katolla liikkuville henkilöille sekä katutasossa liikkuville ihmisille ja siellä olevalle irtaimistolle
  • Säännöllisen huoltotoiminnan johdosta, katon kunto on tideossa joten kattosaneerauskeen voidaan valmistautua jo hyvissä ajoin

Miten liikkeelle taloyhtiössä? Ei kattohuoltosopimusta eikä oikein tietoa missä kunnossa kattomme on…

Oikea tapa edetä on selvittää katon kunto. Pelti-Ässät Oy suorittaa kattokuntotarkastuksia sekä kattavampia Vesikaton PTS kattokuntotutkimuksia. Edellä mainituissa tarkastuksissa arvioidaan katon kunto, sekä määritellään mahdolliset korjaustarpeet, jaoteltuna akuutteihin ja ennakoiviin tarpeisiin. Tarkastuksen perusteella katolle laaditaan kattohuolto-ohjelma. Tällä tavalla vanhoillekin katoille saadaan useimmissa tapauksissa paljon elinkaarta lisää.

Kattohuoltosopimukseen voidaan myös yhdistää lumenpudotussopimus, jolloin sekin hoituu kätevästi samasta yrityksestä. Lumenpudotus-sopimuksessa sovitaan hinnat ja toimintatavat etukäteen. Veloitukset perustuvat aina vain tehtyyn työhön, eikä siinä ole esimerkiksi kuukausi tai muuta jatkuvaa veloitusta. Lumenpudotussopimus on taloyhtiölle riskitön ja järkevä ratkaisu. Lumenpudotussopimus on myös takuu vastuiden kannalta selkeää.

kattohuoltosopimus

Soita meille ja  tai pyydä sähköpostilla tarjous huoltosopimuksesta: myynti@peltiassat.fi p. 040 833 7833

Lue täältä lisää kattohuoltosopimuksesta

Tartu kattokuntotarkastus kampanjaamme ja tilaa vielä tälle vuodelle tarkastus edulliseen hintaan. Lue täältä lisää.