Katon pesu

Katosta kannattaa pitää huolta. Säännölliset huoltotoimenpiteet, kuten katon pesu, pitää katon hyvässä kunnossa ja pidentää katon elinkaarta. Meiltä saat kattopesut niin tiilikatoille kuin peltikatoille. Katonpesu-palveluumme kuuluu myös kattorakenteen tarkastus.

Tiilikaton pesu

Katon puhdistus vuosittain kasvustosta ja noin viiden vuoden välein tehtävä pinnan huoltokäsittely takaavat, että tiilikate kestää sille suunnitellun käyttöiän. Tiilikaton käsittely pidentää oleellisesti katteen elinkaarta.

Teemme tiilikatoille pesun, A-Clean kasvustonpoiston ja Hydroblock-suo jakäsittelyn Isopaint-tuotteilla.

Suojaamme tarpeen mukaan kiinteistön muut rakenteet. Suodatamme katolta tulevan pesuveden epäpuhtauksista. Pesuvesi ei päädy kuormittamaan viemäriverkostoa tai piha-alueita. Töiden päätyttyä tarkastamme ja siivoamme pihat katolta tulleista roskista ja toimitamme ne jätteenkäsittelyyn.

Tiilikaton käsittelyyn kuuluu myös kattorakenteen tarkastuksen, joka sisältää:

  • Aluskatteen kunnon arviointi ja sen riittävä tiiveys. Jos korjattavaa todetaan, voidaan korjaustoimet suorittaa samallakäynnillä.
  • Läpivientien tiiveyden tarkastus. Jos korjattavaa todetaan, voidaan korjaustoimet suorittaa samalla käynnillä.
  • Kattotiilen kunnon arviointi.
  • Katon korkeapainepesu
  • Katon sammaleen estokäsittely A-Clean viherkasvuston poistoaineella
  • Katon suojakäsittely Hydroblock-suojapinnoitelleella, joka impegroi tiilipinnan kosteutta ja epäpuhtauksia hylkiväksi

Peltikaton pesu

Peltikatteiden pinnassa olevat sinkki- ja maalikerrokset kuluvat ajan mittaan pois. Se johtaa pellin ruostumiseen ja katon elinkaaren lyhenemiseen. Ruostuminen aiheuttaa epäsiistin ulkonäön lisäksi tiiveyden pettämistä peltisaumoihin, taitteisiin ja liitoskohtiin. Ruosteinen peltikatto on otollinen alusta vesivuodoille. Myös pellin pintaan kerääntyvä kasvusto ja lintujen jätökset heikentävät peltikatetta. Ne tulisi puhdistaa säännöllisesti katon huoltotoimien yhteydessä.

Katonpesu-palveluumme kuuluu myös kattorakenteen tarkastus.
Palvelupakettimme sisältää seuraavat toimenpiteet:

- Peltikateeen ja aluskatteen kunnon / riittävän tiiveyden arviointi. Jos korjattavaa todetaan, voidaan korjaustoimet suorittaa samalla käynnillä.
- Läpivientien tiiveyden tarkastus. Jos korjattavaa todetaan, voidaan korjaustoimet suorittaa samalla käynnillä.
- Katon korkeapainepesu RUSTCLEAN peltikaton puhdistusaineella
- Ennaltaehkäisevä sammaleen estokäsittely