Kaarevat konesaumakatot

Perinteinen konesaumakatto voidaan myös asentaa kaareville kattopinoille.

Jos kattopinnan kaarevuus (säde) on loiva ei rivipeltiä välttämättä tarvitse esikaareistaa koneellisesti. Kun katon säde mene riittävän pieneksi jolloin kaarevuus ”jyrkkenee” on rivipellit aina kaareistettava koneellisesti, että saadaan siisti ja hyvä lopputulos. Rivipellin kaareistus tehdään siihen suunnitelulla erikoiskoneella, tämä siksi, että sauma-aihioiden muoto ja mittatarkkuus täytyy olla niille määritellyissä toleransseissa näin
rivipellin saumasta saadaan vesitiivis ja siisti. Myös rivipellin tasomaisuus täytyy säilyä kaareistettaessa sekä rivipellin säteen on vastattava katon sädettä.

kaarevat katot

Valmistuksessa on kaksi varsinaista päävaihetta. Ensin kattorivit valmistetaan oikeaan leveyteen ja pituuteen rivikoneella, jonka jälkeen tehdään kaareistus oikeaan säteeseen.
Hyvään lopputuloksen aikaansaamiseksi on rivi-, ja kaareistuskoneen oltava laadukkaita sekä huolehdittava siitä, että koneiden säädöt ovat oikein.
Rivipeltien pakkaus, nostot ja siirrot on tehtävä huolellisesti ja oikein, että laadukkuus säilyy myös katolle saakka.
Kattorivien asennuksessa vaaditaan erityisosaamista ja huolellisuutta sekä erikoistyökaluja hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaareva rivipeltikatto on laadukkaasti tehtynä kaunis, vesitiivis ja pitkäikäinen ratkaisu joka on kuin kruunu rakennukselle.