Kojamo ja Pelti-Ässät yhteistyöhön

kattokuntotarkastus

Kojamo aloittaa yhteistyön Pelti-Ässät Oy:n kanssa vesikattojen PTS kuntoarvioinneissa.
Pelti-Ässien kuntoarviopalvelu-konsepti, kokemus ja aiemmat näytöt ovat alansa kärkeä.

Pelti-Ässien kattourakointipalveluihin kuuluu myös katemateriaalit kuten bitumi ja tiilikatot sekä erityyppiset pinnoitteet.

Kojamo Oy on Suomen suurin kiinteistösijoittaja. Se tarjoaa vuokra-asumista LUMO ja VVO-brändien alla.

Laatua ja palvelun räätälöintiä

Pelti-Ässät suorittaa tämän kevään ja kesän aikana kuntoarvioita lukuisiin Kojamon kohteisiin kolmella paikkakunnalla.

Kojamo ei etsinyt halvinta vaan laadukkainta tekijää, joka pystyy vastaamaan yrityksen tarpeisiin.


PTS Kuntoarvio oli hankkeistettu Kojamon toimesta laadukkaasti ja tarve oli kerrottu ennalta selkeästi. Pelti-Ässät räätälöi nykyistä kattojen kuntoarviopalvelun sisältöä vastaamaan paremmin Kojamon tarpeita. Palvelun sisältöön kuuluu mm. lämpökamerakuvaus sekä sadevesiviemäreiden kuvaaminen viemärikuvauslaitteistolla. Ne auttavat havaitsemaan
myös rakenteiden sisällä olevat ongelmat. Pelti-Ässillä on käytössään myös erityisenherkkään sähköimpulssiin perustuva ELD-vuotokartoituslaitteisto. Sillä havaitaan pienet, silmällä havaitsemattomat puutteet vesikatteessa.


Raportit uusiksi


Kuntoarvioraportin perusteella asiakas tekee tulkintoja ja isoja päätöksiä. Siksi hyvä ja selkeä kuntoarvioraportti on tärkeä osa palvelua. Pelti-Ässien PTS kuntoarvioraportti tehdään ensisijaisesti sähköisesti ja siinä hyödynnetään tulkintaa helpottavia visuaalisia elementtejä.
Raporttiin on upotettu mm. videoita, kuvia sekä ilmakuvia, jotka antavat
kokonaisvaltaisemman ja tarkemman kuvan katon kunnosta kuin periteinen paperinen versio.

Monipuolinen sisältöjen käyttö tuo raporttiin läpinäkyvyyttä sekä mahdollistaapuutteiden toteamisen myös muiden kuin tarkastajan toimesta.


Drone-lennokeilla ilmakuvaa


Kuntotarkastuskohteet kuvataan drone-lennokeilla. Tarkat ilmakuvat tukevat kuntoarvion laadintaa, raportin visualisointia ja helpottavat raportin tulkintaa. Lisäksi kohteesta kuvataan 4K-laatuinen video, joka upotetaan sähköiseen raporttiin.


Kattohuolto pidentää vesikatteen ikää

Vesikate toimii suunnitellusti ja nykyisille rakenteille saadaan pitkä elinkaari, kun PTS kartoitukset ja huoltotoimenpiteet suoritetaan oikeassa kohtaa kiinteistön elinkaarta.

Kuntoarviointi auttaa valmistautumaan laajempiin korjaustarpeisiin. Arviointi myös auttaa korjaussuunnittelussa ennen suurempien ongelmien ilmenemistä.